VUODEN 2016 KOHOKOHDAT

Vuoden vedellessä viimeisiään on aika koota yhteen sen parhaat palat niin matkojen kuin muidenkin kuulumisten osalta! Tänä vuonna jäi taas takataskuun paljon uutta koettua ja opittua, niistä koostin pienen mietelmän postauksen loppuun. Ensin kuitenkin kuluneen vuoden kimppuun!

Tammikuussa matkasimme toista kertaa Marokkoon, ja vihdoin sain sen verran pysyviä muistijälkiä basaarien tuoksuista (ja hajuista), että pystyn ne palauttamaan mieleeni täällä kotonakin. Marrakechin luksusriadit, ihanat ostoskujat, yö Saharassa ja kaksi päivää vaeltelua Atlasvuorilla, check! Niistä voit lukea lisää täältä.Matkalta palattuamme laitoimme asuntomme myyntiin ja huolellisten valmistelujen ja kenties onnellisten tähtienkin takia se myytiin päivässä! Niinpä pakkasimme kamamme ja muutimme Tapiolaan aiempaa isompaan väliaikaisasuntoon. Vaikka kaupunki pysyi samana, tuntui kuin kokonaan uusi maailma olisi avautunut meille: vihdoin tutustuin paremmin Etelä-Espooseen, nautin sen rannoista ja merestä sekä palveluiden läheisyydestä. Helsinkikin tuli entistä tutummaksi muuton myötä.


Kesäkuussa pääsimme kuumeisen odotuksen jälkeen Yhdysvaltoihin tien päälle, sinnekin nyt toista kertaa. Nautimme New Yorkista pari päivää ja suuntasimme sen jälkeen kohti seikkailuja maan länsiosiin. Vuoria, kanjoneita ja erämaan pölyä tuli makusteltua parin viikon ajan jolloin ehdimme niin vajota kainaloita myöten lumeen kuin kärventyä aavikolla, ja lopuksi vielä keräsimme voimiamme Las Vegasissa paluulentoa odotellessa. En muuten malta odottaa, että pääsen kirjoittamaan kaikesta näkemästämme! Sitä odotellessa täältä löytyvät ensimmäisen 'murikanmatkan kuulumiset.


Heinäkuussa lähdin tyttökaverien kanssa Pariisiin muutamaksi päiväksi ja seuran ollessa eri kuin yleensä opin hidastamaan tahtia hieman normaalista tehomatkailustani, mikä osoittautuikin oikein hyväksi ideaksi. Nähtävyyksiä, viiniä, ylihintaisia leivonnaisia ja upeita auringonlaskuja. Kyllä kiitos!


Elokuussa oli aikaa vielä pienelle roadtripille, tällä kertaa suuntana oli Italian Dolomiitit, Aosta ja Venetsia. Aostastakin pitää kirjoittaa kun ehtii, sillä se on aivan ihana paikka johon toivoisi useammankin suomalaisen löytävän. :)Kesä taputeltiin kasaan Tallinnan risteilyllä ja viikonloppumatkalla Tukholmaan, missä pitkästä aikaa otimme hyvän hotellin ja vain nautimme kaupunkilomailusta, mikä on meille nykyään jopa epätyypillistä! Erityisesti jäivät mieleen vierailut Wasa- ja Hallwylska-museoissa sekä ihanat auringonlaskut Östermalmin rantalaitureilla istuskellen.


Syksyllä sisustelin kotia, maalasin pari taulua ja kauhistelin asuntojen hintoja löytämättä meille vieläkään uutta kotia. Kaamoksen masentavuutta paettiin ukon kanssa Tallinnaan viettämällä yksi viikonloppu siellä. Hyvä ruoka oli pääosassa, aloittelimme tutulla ja turvallisella F-Hoonella ja kokeilimme myös jotain uutta, tällä kertaa ravintola Kaks Kokkaa. Lämmin suositus molemmille!
Joulukuun ohjelmassa oli lähinnä selviytymistä pimenevien päivien laahustaessa eteenpäin, ja epätoivoisia yrityksiä päästä rantakuntoon tammikuun reissua varten. Tulokset eivät ole tähän mennessä olleet mainittavia ja saattakin olla, että joku vielä harppunoi minut luullessaan valaaksi kun uiskentelen Karibian turkooseissa vesissä. Vitsi, vitsi. :-)

Mitä kaikkea tämä vuosi minulle opetti? Ainakin sen, että kun asioita tekee, niitä saa myös aikaan. Myös pientä spontaania heittäytymisen taitoa tuli harjoiteltua, yritin sanoa kyllä entistä useammalle asialle. Luin pitkästä aikaa paljon kirjoja, näin enemmän ystäviäni ja rakkauteni luontoa kohtaan vain kasvoi patikkajalan kantaessa reissuilla yhä pidemmälle. Monessa asiassa olen liikkunut epämukavuusalueilleni ja huomannut sen kasvattavan minua. Aloin miettimään talouttani enemmän ja laadin suunnitelmia tulevalle. Olin muutenkin suunnitelmallisempi elämässäni ja nyt tuntuu, että voin kirkkain silmin ja selkein mielin vastaanottaa tulevan vuoden jota odotan jo innolla. Kiitos 2016, tervetuloa 2017!

Näiden kuulumisten kera toivotan kaikille oikein hyvää uutta vuotta ja lämmin kiitos jokaiselle lukijalle ja blogissa vierailleelle! :) 

4 comments

 1. Ihan melkein unohdin lukea kun jäin ihastelemaan kauniita kuviasi.. ehkä se johtuu tästä matkakuumeesta :D.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kavala, kavala tauti! Kiitos kommentistasi :)

   Delete
 2. Hei Minna!

  Kiitos ihanasta kommentista blogissani! Se lämmitti mieltäni todella paljon. Huolimattomuuttani kuitenkin poistin sen, mutta yritän sitä nyt palauttaa takaisin :D

  Minttu, Kivempi blogi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, ei haittaa, tärkeintähän on, että sait sen luettua! :)

   Delete