LAHJOISTA JA ANTAMISESTA


 Lahjoja on ihana antaa ja saada, siitä tuskin kukaan on kanssani eri mieltä. Mutta millainen lahja on paras lahja niin saajalleen kuin antajalleen? Aina kun pohdin asiaa, tulen siihen tulokseen, että meidän lähipiirissämme kaikilla on jo kaikkea, ja periaatteessa lahjoja ei tarvitsisi antaa kenellekään. Symbolisessa mielessä ja antamisen ilosta paketteja kuitenkin kertyy joka joulu pukinkonttiin. Stressi lahja-asioissa on siitä huolimatta pitkälti selätetty. Joinain vuosina sitä saa aivan loistavan lahjaidean jonka mielellään toteuttaa rahaa ja aikaa katsomatta, mutta on myös vuosia jolloin pää takoo tyhjää eikä oikein keksi mitään toiselle sopivaa. Silloin on täysin ookoo antaa vaikkapa hyvää suklaata ja pullo viiniä!

Muutenkin suosin aina kun mahdollista, syötäviä tai käytössä hupenevia lahjoja tai kierrätyslahjoja. Esimerkiksi sisustusesineet eivät käytössä kulu ja siitä maljakosta, jolle ei enää itsellä ole käyttöä, voi olla paljonkin iloa saajalle jos sisustusmaut kohtaavat. Kirjojen suurkuluttaja taas nauttinee aivan yhtä paljon divarilöydöstä kuin kirjakaupasta ostetusta, etenkin kun nykyään uutuuskirjojakin löytää hyväkuntoisena helposti murto-osalla alkuperäishinnasta. Ja käsistään kätevä tekee tietysti lahjat itse! Omasta kokemuksesta ainakin tiedän, että rakkaudella itse tehty lahja joka menee täysin nappiin, on arvokkaampi saajalleen kuin mikään mitä rahalla saa.

Olen myös yrittänyt muistaa, että yksittäisiä lahjoja tärkeämpää on olla vuoden jokaisena päivänä läheisilleen niin hyvä kuin pystyy, ja osoittaa teoillaan arvostusta ja rakkautta heitä kohtaan. En ollut nuorena aina kovin hyvä ilmaisemaan itseäni sillä saralla, mutta onneksi ikä opettaa ja olen kuitenkin pienestä pitäen ollut äärettömän kiitollinen siitä, että minulla on ihana perhe joka tukee minua tiukoissakin paikoissa!
Yllä vielä pari kuvaa jotka otin jokin aikaa sitten, ennen kuin olohuoneen uusi matto saapui. Mutta nyt taidan viimeistellä loput paketit ja nauttia loppuillan kodin tunnelmasta! 

No comments