UUDESSA KODISSA


Uuteen kotiin on jo hyvin ehditty asettua, blogi vain on viettänyt hiljaiseloa allekirjoittaneen nauttiessa täysin siemauksin uudesta asuinalueestaan! Kerrostaloelämä ei ole ollut niin kamalaa kuin luulin, ja meren läheisyys on houkutellut minut monta kertaa viikossa kävelemään ja istuskelemaan rannalle, laivoja katselemaan ja avomerta ihailemaan. Myös kauppojen läheisyys on antanut elämääni ihan uuden aspektin, ja on ollut ihanaa ajaa pyörällä nopeasti keskustaan syömään...! Täällä asuminen on saanut meidät jopa miettimään uudelleen, että haluammeko sittenkään muuttaa sinne metsän keskelle. Saa nyt sitten nähdä mitä päädymme ostamaan. ;) 

Koska tämä asunto on vain väliaikainen etappi, emme tehneet suurta remonttia siihen. Pikastailaukseen riitti seinien maalaus jämämaaleilla ja lattian vedin ronskisti Betoluxilla ilman pohjatöitä, yllättävän hyvin se parkettiin tarttui! Yllättävän hyvin riitti 9 litran ämpäri noin 70 neliön maalaamiseen kahdesti, olohuoneen sain sudittua kolmella kerroksella, millä sai jo täydellisen peittävyyden. Nyt minulla on elämäni ensimmäistä kertaa valkoiset lattiat ja minä niiin rakastan tätä valoa! Ehdottomasti ääni tällaiselle lattialle myös seuraavassa kodissa. Pientä esimakua kodista eteiskuvien muodossa: käytävämäisestä eteisestä kuljetaan kodin muihin tiloihin. Oikealla on olohuone, vasemmalta löytyy keittiö ja makuuhuone on käytävän perällä. Tilat ovat avaria ja vaikka aluksi nähdessäni asunnon olin kauhuissani, tästä kuoriutui lopulta oikein mukava lukaali! Vielähän kaikki on vähän kesken ja ajatushautomossa on muutamia ideoita jotka pistänen toteutukseen pian, tällaisessa väliaikaisasunnossa on turvallista kokeilla sellaisiakin ideoita tai maalauskokeiluja joihin ei muuten ehkä tulisi ryhdyttyä. Loistava koekaniini, siis.

Ihanainen Scarlett-juliste matkasi Tukholman Fotografiskasta mukaani jo aikoja sitten, mutta vasta täällä se löysi oman paikkansa. Oliivipuu taas on uusi hankinta, jonka elossapitovastuu on miehelläni, minulla se viherpeukalo kun on keskellä kämmentä.


Tällainen "sneek peek" siis, pian luvassa lisää kuvia! Iskeekö uuden kotin tyyli teihin? :) 

5 comments

 1. Onnittelut uuteen kotiin, vaikkakin väliaikaiseen sellaiseen! Näyttää hyvältä maalatut lattiat. Haaveilen itsekin meidän parkettien maalaamisesta vastaavanlaiseksi. Nyt meillä on juuri hiottu ja lakattu vaalea parketti, joka sekin omalla tavallaan aika hieno, skandinaavinen. Mutta ne valkoiset lattiat... on ne vaan ihanan näköiset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kuulostaa siltä, että oma lattiasi on hieno jo sellaisenaan (tämä oli sellainen kellertävä alunperin) mutta jos täysvalkoisen lattian himo yltyy liian suureksi, niin olen kuullut vain hyvää parketinmaalauksen lopputuloksesta, oma kokemukseni mukaan lukien. :)

   Delete
  2. Joo, kellertävä on kyllä pahin. Tämä meidänkin lattia oli ennen keltaiseen kääntyvä, mutta ei enää hionnan jälkeen. Jospa sitten, kun tämä taas alkaa kellertämään kannan kotiin lattiamaalit. :)

   Delete
 2. Kauniilta näyttää ja ihana lattia. Meilläkin vedetty Betoluxia parketin päälle muutamassa huoneessa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! On se Betolux niin mainio, että tyydynköhän vaan maalaamaan tulevatkin asunnot sillä, säästyisi rempparahat...:-)

   Delete