TULIAISIA MAROKOSTA

Terveiset Marokosta! Uuden vuoden jälkeen karkasimme talvilomalle Pohjois-Afrikkaan, ja takaisin ei tarvinnut tulla tyhjin käsin. Marrakechin sokkeloisilta kujilta löytyi kaikkea kotiin mitä voi toivoa, ja vähän enemmänkin. Tinkimisessä olen edelleen huono, sillä en pysty ymmärtämään miten edullista kaikki siellä on - maksoin tästä kaikesta noin 70 euroa, eli aivan liikaa! Suomessa tosin lasku olisi yli kolminkertainen, joten jotain voittoa sentään tehtiin.

Matkasta kerron myöhemmin erikseen, näimme ja koimme paljon kaikenlaista - niin hyvässä kuin pahassa - mutta ensiksi tuliaisten kimppuun!Ostimme perinteisiä hammamissa käytettäviä fouta-pyyhkeitä, jotka näyttävät jopa skandinaavisilta, ja kuivaavat nopeasti. Myyjä lupasi, että käytössä pyyhe vain pehmenee, katsotaan miten käy!

Tarjotin oli hieman kolhiintunut ja elämää nähnyt, mutta ihastuin siihen välittömästi. Marokossa myydään paljon metallitarjottimia uudistuotantona, mutta hillittömän kiiltävät ja täydelliset esineet eivät minua sytyttäneet, vaan tämä, vähän nuhjuisempi yksilö.


Olin ostanut jo Suomesta TineK:n kaksi harmaata kulhoa, ja halusin niille kaverit. Lähes identtiset mustat kulhot löytyivätkin eräästä kojusta, ja lisäksi ostin pari pienempää kulhoa. Isosta laakeasta vadista tingin varmaan puoli tuntia, kunnes vihdoin kannoin sen ulos kympillä. Liikaa maksettu, mutta ehkä kukkaroni kestää sen. ;)Lopuksi vielä iso, harmaalla kuvioitu kaunis kulho. Jotain hypnoottista näissä kuvioissa on, voisin vain ihailla niitä ja miettiä samalla, miten vakaalla kädellä tekijät ovat ne taiteilleet.

Jälkikäteen ainoa mikä ostoksissani harmittaa on se, etten ostanut enempää. Muutama pari pyyhkeitä lisää, pompom-peite, nahkainen pouffi...ehkä halusin alitajuisesti jättää itselleni tekosyyn lähteä vielä joskus uudelleen matkalle? 

10 comments

 1. Aivan ihastuttavia tuliaisia! Kelpuuttaisin omaankin kotiin... Pitääköhän lähteä Marokon reissulle ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa lähteä! Matkat eivät hirveästi maksa ja eläminen siellä on halpaa. :)

   Delete
 2. $("#header h1").fitText(1.2, { minFontSize: '24px', maxFontSize: '50px'});