KIERROS ASUNNOSSAMME

Tässä ensimmäinen täysi kierros pienessä mutta sitäkin mukavammassa kodissamme!
Talomme on täystiilinen rivitalo pientaloalueella ja meidän ensimmäinen omistusasuntomme. Ostimme sen valmiiksi remontoituna, mutta teimme itse pieniä muutoksia; vaatehuone muutettiin kodinhoitotilaksi, kaapistoja uusittiin, seiniä maalattiin ynnä muuta. Vaikka asunto on vain 64 neliötä, hyvän pohjan ansiosta olen saanut kaiken tarpeellisen mahdutettua sinne. Ehkä siksi se tuntuu "neliöitään isommalta" ja suurin osa vieraista onkin luullut, että asunto on 70-80 neliötä! Hyvin olemme tässä viihtyneet, alue on järvien ja metsien ympäröimä ja kuitenkin tästä ajaa puolessa tunnissa keskustaan. Vaikka olemme nyt alkaneet katsella tonttitarjontaa omakotitalo mielessä, ei meillä ole kiirettä rynnätä hätäiseen ratkaisuun vaan etsimme rauhassa jotain oikein ihanaa ja oikealta tuntuvaa.
Eteinen: Tuulikaappi on pieni, mutta varsinaiseen eteiseen mahtuu jo äheltämään kenkiä ja takkia päälle. Kaappi imee sisäänsä kaikki kengät, takit, huivit ja asusteet, ja on maalattu liitutaulumaalilla. Sivuseinään kirjoittelen aina jaksaessani paikkoja joissa ollaan käyty ja niiden koordinaatit - ne kaipaisivat tosin päivitystä kun koko ajan tulee käytyä uusissa paikoissa!
Keittiö: on eteisen toisella puolen. Se on mukavan kokoinen ja sinne mahtuu neljän hengen pöytä. Välitilan olen vetänyt laastilla, sopii mielestäni muuhun ilmeeseen. Keittiö on tuollainen ranskalaistyylinen, jossa onkin kotoisa kokkailla. :)
 Työhuone: on heti eteisen vieressä. Se on jaettu kahteen osioon; työtilaan ja minun "vaatehuoneeseen." Vaatehuoneen virkaa toimittaa nurkkaus, jossa on korkeakiiltoinen kaapisto vaatteille sekä iso peili. Minulla on ollut siinä rahia ja nojatuolia, nyt siinä on vain iso kukkavaasi. 


Olohuone, aulatila ja ruokailutila: Kaikki isoa, yhtenäistä tilaa. Asunto ei saa olla joka kohdasta liian täyteen ahdettu, ja keskiaula on tästä syystä pidetty tyhjänä. Vaikea siihen tosin olisi mitään sovittaakaan! Kuuden hengen ruokapöytä ja olohuone mahtuvat kompaktiin tilaan, tila on kamala imuroida mutta muuten siinä mahtuu hyvin olemaan. Olkkarista menee ovi terassille ja takapihalle, ja kesällä se on usein auki laajentaen olohuoneen pihalle asti. Sohvapöydän ja ruokapöydän asetelmia pyörittelen koko ajan uusiksi, siksi niistä on aina eniten kuviakin.
Kylpyhuone: Kylppäriä olemme pintarempanneet itse, eli vaihtaneet kiintokalusteet ja maalanneet pinnat. Haaveilen nykyaikaisesta betonilaastista märkiin tiloihin, mutta tähän sitä ei jaksettu toteuttaa. Ensi asuntoon sitten...Kompakti on kova sana tässäkin tapauksessa; vaikka neliöitä on vain muutama, on kaikki saatu mahtumaan. Parasta on riittävä säilytystila ja riittävän kokoinen suihku! Jos jotain inhoan, se on liian pienet suihkutilat joissa suihkuverho liimautuu ihoon kiinni tai pleksinen suihkuseinäke toimii vain näköesteenä kaiken veden roiskuessa ympäri kylppäriä. Siksi hankimme lasiovet jotka erottavat suihkutilan muusta kylppäristä kokonaan. Kunnollisia kuvia tulee kunhan saan kuvauskaluston kuntoon, nykykamerassa ei ole vain tarpeeksi poweria hämärähkön tilan kuvaamiseen!
Makuuhuone: Makuuhuone on taas uudistanut ilmettään, ja uudet kuvat odottavat kamerassa käsittelyä ja esillepanoa.Kodinhoitotila: Vesipiste täältä puuttuu, muuten tämä sisältää aikalailla kaikki funktionaalisen kodinhoitotilan toiminnot. Likapyykille, siivousvälineille ja ompelukoneelle on paikkansa, ja ylös on sijoitettu kuivaustanko ja mahtuu tänne myös reilunkokoinen pyykinkuivausteline.


Siinä se sitten oli, pieni kotimme. Mitä piditte? :)

7 comments

 1. Oi, onpa ihanan valoisa ja tyylikäs koti! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ihana, että joku sanoo sitä valoisaksi - minusta kun usein tuntuu, että valoa saisi olla vähän enemmänkin. :)

   Delete
 2. $("#header h1").fitText(1.2, { minFontSize: '24px', maxFontSize: '50px'});